Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Το Amphicoach, το πρώτο αμφίβιο λεωφορείο της ιστορίας!


Το Amphicoach, το πρώτο αμφίβιο λεωφορείο της ιστορίας, είναι πραγματικότητα. Μπορεί να διασχίσει λίμνες και ποτάμια.
Οι εταιρείες που οργανώνουν εκδρομές τουριστών θα χρειαστούν 250 χιλ. ευρώ για να αγοράσουν το Amphicoach, το πρώτο λεωφορείο στην ιστορία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αμφίβιο.


Αυτό το καταπληκτικό λεωφορείο μπορεί να ταξιδεύει στους δρόμους όπως και κάθε άλλο κανονικό λεωφορείο, αλλά αντίθετα ο ανταγωνισμός γίνεται ακόμη μεγαλύτερος μέσα στις λίμνες και τα ποτάμια.Είναι κάτι μεταξύ λεωφορείου και καραβιού, με σωσίβια γιλέκα επί του σκάφους.





Το Amphicoach έξω από το νερό δεν είναι πολύ διαφορετικό από τα άλλα λεωφορεία. Προδίδει την υβριδική φύση του ένα δεύτερο μέτωπο, συγκεκριμένα στον προφυλακτήρα, που στην πραγματικότητα είναι η «καρίνα» του σκάφους. 

Οι διαθέσιμες θέσεις για τους επιβάτες είναι πενήντα. Το όχημα έχει την "υδρόβια" παραλλαγή dell' Iribus 4X4. 

Ο κινητήρας ντίζελ είναι ένας Iveco Euro 6 και η ιπποδύναμή του ποικίλει από 250 με 300 ίππους, ανάλογα με την εγκατάσταση. 
Δίνονται δύο ταχύτητες, προφανώς μια για την ξηρά και μία για το νερό, με 120 χιλιόμετρα ανά ώρα, και 20 κόμβους αντίστοιχα.
Το αμφίβιο λεωφορείο ωστόσο, δεν είναι υποβρύχιο, κι αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση των ακατέργαστων υδάτων.
Ένα ταξίδι με το αμφίβιο αυτό λεωφορείο θα είναι μια ευτυχής αναζήτηση της περιπέτειας για πολλούς τουρίστες.

Πηγή: www.amphicoach.net

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More